Basiscursus Amerikaans patchwork.

Dit voorjaar zal ik geen nieuwe cursussen geven, heeft u wel interesse, stuur dan gerust een berichtje voor het najaar seizoen.


maandag 13 mei 2013

De Pinksterfair, Veldhoven en Drenthe
Zondag 1e pinksterdag zal ik samen met karin van Your zoap
(http://www.yourzoap.nl/) op de Pinksterfair staan bij Reuring op stal (manege).
Karin zal haar leuke en gezellige spulletjes verkopen zoals Tilda-stofjes (zie haar website wat ze zoal verkoopt) en ikzelf heb mijn grote hoeveelheid quiltstofjes eens van dichtbij bekeken en besloten dat daar ook maar eens wat van weg gaat voor een klein prijsje. Ook neem ik stapels met kledingstoffen mee, tevens te gebruiken voor tassen en kussens etc. En de nieuwe cursusdata voor het nieuwe seizoen zal dan bekend zijn.


Zaterdag 04 mei ben ik samen met mijn moeder naar Veldhoven geweest voor nogmaals een quiltbeurs.
Weer prachtige dingen gezien en weer leuke lapjes gekocht, waaronder de 2 nieuwste pakketjes van de mysteriequilt van Quiltmania ontwerpster: Reiko Kato.
Ik kreeg daarbij de tip om eens naar de stand tegenover te gaan kijken want daar was een dame uit Spanje aan het uitleggen hoe je perfect minuscule stukjes kunt appliceren. Je doet dit met 2 ijzeren stokjes, verschillend van dikte en punten. Je houd hiermee je stofjes vast en je drukt het ermee plat. Nou ziet het er natuurlijk bij haar heel gemakkelijk uit en ikzelf heb nog niet de tijd gevonden om het uit te proberen maar waarschijnlijk zal het nog wel even oefenen worden.
Op YouTube zijn er wel wat filmpjes erover te vinden en zijzelf verkoopt ook dvd's met instructies kijk op.http://www.apliquick.com/ voor meer info. Hopelijk komt het ook een keer in het Engels want Spaans gaat mij niet echt goed af.


Ook deze vellen papier meegenomen. Je trekt een quiltpatroon uit een boek of vel papier over op dit velletje met een uitwasbare stift en daarna trek je het nogmaals met de stift over op je stof. De stift drukt dan door het velletje op je stof. Het velletje papier kun je met een vochtige doek afnemen en zo een aantal keer gebruiken. Ook dit nog niet gebruikt maar wordt vervolgd....


Mooie stofjes voor de Dancing Dollies bij Cora's cottage (http://www.corascottage-winkel.nl/)
gekocht, elke keer slaag ik weer bij haar en we kunnen leuk kletsten samen. Helaas is Schiedam niet echt hier in de buurt.Verder zijn we weer net terug van een weekje Drenthe met het hele gezin. We zaten in een bungalow huisje op een park tussen Diever (erg leuk plaatsje) en Vledder in. We hadden over het algemeen prachtig weer en we hebben daardoor lekker veel gewandeld. Ook daar kon ik het niet laten om de quiltwinkels op te zoeken.Eerst naar Moose Mice and More te Beilen (http://www.moosemiceandmore.com/).
Veel te leuke stofjes om te laten liggen en ze alvast voor Moederdag gekregen. Bedankt mannen!
Echt een winkel naar mijn zin en nogmaals helaas veel te ver weg. In Diever naar Maaike Bakker geweest, zij verkoopt veel moderne stoffen en dat is niet geheel mijn ding maar voor de jongens heb ik een leuk Dino- patroon gekocht, alles d.m.v. paper piecing. En daar heb ik de laatste tijd goed op geoefend....


Is het niet prachtig op de heide?

Echte Hunnebedden

Mooie boerderijen en bloesems


Mijn paper-piecing blok

en het resultaat tot nu toe...

Wie weet tot zondag bij Reuring op stal en anders een fijn pinksterweekend gewenst alvast.

Groetjes Tamara
Geen opmerkingen:

Een reactie posten