Basiscursus Amerikaans patchwork.

Dit voorjaar zal ik geen nieuwe cursussen geven, heeft u wel interesse, stuur dan gerust een berichtje voor het najaar seizoen.


The Flying Geese

Donderdag 10 januari 2013 hadden we weer een gezellige bee, dit keer bij mij thuis, vooral Ans had veel te laten zien en ook Tini was met iets moois bezig, de gele quilt maakt ze voor de verkoop, Het heeft een 1-persoons-bed formaat. Heb je interesse in deze mooie quilt (helemaal met de hand gequilt) stuur mij dan even een mailtje.


Ans is met een quilt begonnen die in de vorige Quiltmania stond (Nov. Dec. 2012), er was geen patroon bij dus Ans heeft hem zelf helemaal uitgerekend en getekend, de knapperd!!


Verder is Ans bezig met een cursus One Block Wonders bij Jobina de Boer.
De top is al af. Erg mooie kleuren.

Ze had ook nog een prachtig geborduurd naalden mapje mee...


De voorkant


De achterkant

De binnenkant


Als laatste had Ans nog een mooie mini-quilt van een log cabin meegenomen. Alle strookjes zijn 1 cm breed. Gemaakt in mooie ingetogen paarstinten.
Op Donderdag, zo'n 1 keer per maand komen we  bij elkaar als een quiltbee.
We zijn nu met zijn zevenen. Elke keer bij iemand anders. Het is vaak alleen een show and tell omdat ieder wel weer wat moois gemaakt heeft en soms wordt er ook nog gequilt!  En er wordt wat afgekletst. Iedereen heeft elke keer wel weer een goede tip voor de anderen. En zo leren we er weer wat nieuws bij. De afgelopen keer heeft Marina (klik hier) haar quiltframe laten zien. Wat mij betreft een grote droom en hopelijk komt hij ook nog een keer in mijn werkkamer te staan, maar zover is het nog niet. Nog maar even gaan sparen.


Van de zomer zijn we gezellig een hele zaterdag wezen freubelen. Ik had een workshop georganiseerd. Een speldenkussen maken met een cupcake er op. Ieder had eten meegenomen. Het was heerlijk allemaal. We hadden gehoopt buiten te kunnen zitten maar helaas de weergoden hadden andere plannen. Maar ook in een klein huis passen een hoop makke schapen.


Zeven december 2012 gaan Tinie, Ans en ik op een Charles Dickens dag staan om onze oude ambacht te laten zien. Het is in Huis Terwijck te Beverwijk, verder kunnen wij onze quilts en andere leuke zelfgemaakte spulletjes verkopen. Het is van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten